مقدمه
نسل جدیدی از متریالهای مورد استفاده در تولید که این روزها در صنعت بسیار متداول شده، پروفیلها هستند. پروفیلها انواع مختلفی دارند و در طبقه بندی متفاوتی وجود دارد، یکی از معروفترین انواع پروفیل UPVC نام دارد که برای در و پنجره سازی کاربرد گستردهای دارد. اگر تولید کننده دربوپنجرههای UPVC هستید یا اگر به هر طریق با کار ساختوساز یا دکوراسیون داخلی سروکار دارید، شناخت انواع پروفیلها به شما کمک میکند تا عملکرد متناسبی نسبت به کار خود داشته باشید.
پروفیلهای گوناگونی برای ساخت درب و پنجره کاربرد دارند که در ادامه با انواع آنها و نحوه ساخت پروفیل آشنا خواهید شد. در ادامه این مطلب از وبلاگ ماکان وین با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری درباره انواع پروفیل در اختیارتان قرار دهیم.
پروفیل UPVC
پروفیل به معنی مقطع ثابت و طول زیاد است و UPVC مخفف عبارت Unplasticized Poly Vinyl Chloride به معنی پلی وینیل کلراید غیرپلاستیکی است. پروفیل upvc محصولی ساختمانی بوده که جایگزین چوب، آهن و آلومینیوم شده است. پروفیل UPVC نوعی پروفیل پرکاربرد در صنعت ساختمانسازی است که از آن برای ساخت درب و پنجرههای دوجداره و سهجداره استفاده میشود. پروفیلهای یوپیویسی سازههای غیرفلزی هستند که نیاز به نگهداری و سرویس مداوم دارند، پروفیل درب و پنجره در ظاهر و کیفیت ساختمان تاثیر بالایی دارد. پروفیل درب و پنجره از جنسها و مواد متعددی تولید میشوند و هر جنس، خاصیت و مزایای مخصوص به خود را دارد.
کاربردهای پروفیل UPVC
پروفیلی که بسیار در صنعت ساخت و ساز و به ویژه در ساخت درب و پنجره ساختمان اهمیت ویژهای دارد. مجموعههای تولیدی همیشه در تلاش بودهاند تا انواع محصولاتی که امروزه در بازار مورد استفاده است، بهترین کاربرد را داشته باشند. رایجترین کاربرد پروفیل UPVC در ساخت درب و پنجرههای دوجداره و سهجداره هستند که در ادامه کاربردهای مشترک هر کدام را به شما میگوییم:
- پروفیل یوپیویسی، میتواند جایگزین کمهزینهتر و مقاومتر در مقایسه با سازههای چوبی باشد. همچنین انتقال، نصب، تعویض و جابهجایی آن بهمراتب آسانتر از محصولات چوبی مشابه است.
- این نوع درب و پنجرهها به دلیل عایقبندی حرارتی و صوتی بالا، مقاومت در برابر رطوبت و اشعه UV، و همچنین نیاز به نگهداری کم، به انتخابی محبوب برای ساختمانهای مسکونی و تجاری تبدیل شدهاند.
- از پروفیلهای UPVC میتوان برای ساخت نمای ساختمان نیز استفاده کرد. این نوع نماها به دلیل زیبایی، مقاومت بالا و نیاز به نگهداری کم، به گزینهای ایدهآل برای نمای خارجی ساختمانها تبدیل شدهاند.
- از پانلهای دوجداره UPVC که از پروفیل UPVC ساخته میشوند، میتوان برای دیوار پوش و سقف کاذب نیز استفاده کرد. این نوع دیوار پوشها و سقفها به دلیل عایقبندی حرارتی و صوتی بالا، مقاومت در برابر رطوبت و حشرات، و همچنین قابلیت شستشو، به انتخابی مناسب برای فضاهای داخلی ساختمانها تبدیل شدهاند.
- در پروفیل UPVC، به دلیل اینکه سازههای این پلاستیک سخت واکنشی در برابر مواد شیمیایی ندارد، میتواند گزینه بسیار مناسبی برای استفاده در انتقال شریانات فاضلاب و نخالههای مختلف باشد.
- پروفیلهای UPVC را میتوان برای ساخت سقف شیروانی نیز استفاده کرد. این نوع سقفها به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت و اشعه UV، و همچنین نیاز به نگهداری کم، به گزینهای ایدهآل برای سقف ساختمانها تبدیل شدهاند.
- کاربرد دیگر پروفیل که محصولاتی از جنس پلاستیک سخت هستند، برای تولید پنجرهها است زیرا که عایقهای بسیار خوبی در برابر انواع آلودگیها و مضرات آب و هوا هستند.
انواع پروفیلهای UPVC
پروفیلها با توجه به نوع کارایی و ساختار آنها طبقه بندی و اسم گذاری میشوند، بهترین پروفیل درب و پنجره دوجداره با توجه به نوع پروفیل استفاده شده دارای انواع گوناگونی میباشد. از انواع درب و پنجره آلومینیومی میتوان پنجرههای آلومینیومی ترمال بریک و نرمال، پنجرههای کرتین وال، سیستمهای فریم لس، سیستمهای کشویی لیفت اند اسلاید، پنجرههای چوب آلومینیوم یا آلووود و موارد بسیار زیادی دیگر اشاره کرد. نوع پروفیل UPVC مورد استفاده برای یک کاربرد خاص به عوامل مختلفی از جمله اندازه و نوع درب یا پنجره، آب و هوا و ترجیحات شخصی بستگی دارد.
1. پروفیل قاب
پروفیلهای قاب نوعی پروفیل UPVC هستند که برای ساخت قاب درب و پنجره استفاده میشوند. آنها قوی ترین نوع پروفیل UPVC هستند و باید بتوانند وزن شیشه و سخت افزار را تحمل کنند. برخی از شرکتها و کارخانهها اقدام به خرید مقطعهای پنج و یا هشت سانتی متری میباشند، ولی با این وجود این مقاطع بسیار کم و نادر تولید میشوند. پروفیلهای قاب در انواع مختلفی از جمله اندازهها، ضخامتها و رنگها موجود هستند که رایج ترین نوع پروفیل قاب پروفیل قاب سری 60 است.
- پروفیل قابهای که 60 میلی متر ضخامت دارند، برای اکثر کاربردهای مسکونی و تجاری مناسب است.
- پروفیل قابهای که 70 میلی متر ضخامت دارند، برای کاربردهای سنگینتر مانند درب و پنجرههای تجاری مناسب هستند.
- پروفیل قابهای که 80 میلی متر ضخامت دارند و برای کاربردهای بسیار سنگین مانند درب و پنجرههای ضد گلوله مناسب هستند.
2. پروفیل ساش
پروفیلهای ساش نوع دیگری از پروفیلهای UPVC هستند که برای ساخت قسمت بازشو درب و پنجره به کار میروند. بر خلاف پروفیلهای قاب که وظیفه تحمل وزن کل درب یا پنجره را برعهده دارند، پروفیلهای ساش سبکتر بوده و به گونهای که میخواهید طراحی میشوند تا به راحتی باز و بسته شوند. پروفیلهای ساش میتوانند به صورت تک حالته (بازشو از یک جهت)، دو حالته (بازشو از بالا و پایین) و حتی کشویی طراحی شوند.
وجود وزن کمتر در پروفیلهای ساش، موجب استفاده از درزگیری مناسب باید باشند تا از ورود و خروج هوا جلوگیری کنند. به دلیل اینکه تمرکز بر استحکام بالا نیست، پروفیلهای ساش از پروفیلهای قاب سبک ترند و این وزن کم باعث سهولت در باز و بسته شدن درب و پنجره میشود. گرچه اولویت بر سبکی است، اما پروفیل ساش نباید در برابر فشار باد یا ضربههای احتمالی شکننده باشد.
3. پروفیل مولیون
پروفیلهای مولیون (Mullion Profiles) در و پنجرههای UPVC، نقش ستونهای عمودی را دارند که وظیفه تقسیم فضای شیشه به چند بخش کوچکتر را برعهده دارند و این پروفیلها باعث استحکام بیشتر و زیبایی ظاهری درب و پنجره میشوند. پروفیل مولیون باعث تقسیم فضای شیشه به بخشهای کوچکتر شده و در نتیجه استحکام کلی پنجره را در برابر فشار باد و سایر عوامل محیطی بالا میبرد. این موضوع به خصوص برای پنجرههای با ابعاد بزرگ اهمیت زیادی دارد. پروفیل مولیون نیز در انواع مختلفی قرار دارد از جمله:
- پروفیل مولیون ثابت: مولیون ثابت که این نوع رایج ترین پروفیل مولیون است و به طور کلی در پنجرههای غیرقابل بازشو استفاده میشود. به عبارت دیگر، از این پروفیل برای جدا کردن بخشهای ثابت شیشه به کار میرود. از پروفیل میانی ثابت برای تولید درب و پنجره معمولی استفاده میشود.
- پروفیل مولیون متحرک: این پروفیل برای پنجرههای کاربرد دارد که قابلیت باز و بسته شدن داشته باشند. در این نوع، پروفیل مولیون خود نیز همراه با یکی از لتهای پنجره باز و بسته میشود. از پروفیل متحرک که به آن اوهرنگ نیز میگویند، برای تولید درب و پنجرههایی که به صورت کامل باز و یا بسته میشوند استفاده میشود.
- پروفیل مولیون کتیبه کشویی: این نوع از پروفیلها در قسمت بالایی درب یا پنجره و به صورت افقی قرار میگیرد و معمولا به همراه یراق خاص، قابلیت جابجایی دارد. از این نوع پروفیل برای پنجرههای که بخش شیشهای ثابت در قسمت بالا آن وجود دارد استفاده میشود.
به دلیل این که شکل ظاهری این پروفیل با سایر پروفیلهای میانی متفاوت است، از این رو، از آن به عنوان نوع دیگری از پروفیل میانی یاد میشود که بیشتر به عنوان تقسیم کننده افقی در پنجرههای کشویی مورد استفاده قرار میگیرد.
4. پروفیلهای زهوار
پروفیلهای زهوار نوعی از پروفیلهای UPVC هستند که در لبههای درب و پنجرهها به کار میروند. زهوارها شیشه را در جای خود نگه میدارند و از لرزش و جا به جایی، عایقبندی درب و پنجره در برابر صدا، گرد و غبار و به زیبایی ظاهری درب و پنجره شما کمک میکند. زهوارها باید از مواد با کیفیت ساخته شده باشند تا در برابر شرایط آب و هوایی مختلف مقاوم باشند. پروفیل زهوار در انواع مختلف پروفیل قرار دارد از جمله:
- زهوار UPVC ساخته شده از رایجترین نوع زهوار است. زهوارهای یوپیویسی در رنگها و طرحهای مختلف موجود هستند و به راحتی با درب و پنجرهها هماهنگ میشوند.
- زهوارهای آلومینیومی از استحکام بالاتری نسبت به زهوارهای یوپیویسی برخوردارند و برای درب و پنجرههای بزرگتر مناسب هستند. زهوارهای آلومینیومی در رنگهای مختلف مانند سفید، قهوهای و نقرهای موجود هستند.
- زهوارهای چوبی برای درب و پنجرههای چوبی یا درب و پنجرههای یوپیویسی با روکش چوب مناسب هستند. زهوارهای چوبی در رنگها و طرحهای مختلف چوب نیز موجود هستند.
5. پروفیل پنل
پروفیل پنل نوعی دیگر از پروفیل UPVC است که به دلیل ساختار خاص خود، کاربردهای متنوعی در صنعت ساختمان دارد. پروفیلهای پنل به دلیل استحکام و عایق بودن، برای ساخت درب و پنجرههای دوجداره و سهجداره مناسب هستند. این نوع از پروفیلهای UPVC معمولا دارای ارتفاع دیواره داخلی و خارجی 100 میلی متری میباشند. همچنین عرض این نوع از پروفیلها 20 میلی متر است که برای پوشاندن درب و پنجره UPVC مورد استفاده قرار میگیرد. میتوان از پروفیلهای پنل برای ساخت پارتیشنهای اداری، تجاری و مسکونی استفاده کرد. از مزایای پروفیل پنل میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
- پروفیلهای پنل به دلیل وجود حفرههای متعدد در قسمت داخلی، عایقهای صوتی و حرارتی بسیار خوبی هستند.
- پروفیلهای پنل از مواد اولیه مرغوب و باکیفیت تولید میشوند و در برابر رطوبت، اشعه UV و خوردگی مقاومت بالایی دارند.
- پروفیلهای پنل در رنگها و طرحهای مختلف تولید میشوند و میتوان از آنها برای طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان استفاده کرد.
6. پروفیل لوله
پروفیل لوله به یک استوانه بلند توخالی با سطح مقطع دایرهای گفته میشود که دو سر آن باز است. از این نوع پروفیلها معمولا در تولید و ساخت پنجرههای زوایه دار از استفاده میگردد. به طور کلی باید گفت که پروفیلهای لوله و اتصالات لوله برای پنجرههایی که قاب آنها هلالی افقی است، مورد استفاده قرار میگیرد. این پروفیل معمولا دارای دیواره داخلی و خارجی به ارتفاع 50*60 میلی متر است.
مزایای استفاده از پروفیل UPVC
مزایای پروفیل UPVC بسیار زیاد است که باعث شده نسبت به سایر پروفیلها ترجیح داده شوند. با توجه به ویژگیها و نقاط مثبتی که برای این دسته از پروفیلها برشمرده شده، امروزه آنها بهترین گزینه برای استفاده در ساختمانها هستند. در ادامه به مزایای استفاده از پروفیل UPVC به طور کامل اشاره میشود.
- عایق حرارتی و صوتی
پروفیلهای UPVC به دلیل ساختار سلولی خود، عایقهای حرارتی و صوتی بسیار خوبی هستند. این ویژگی به حفظ دمای مطبوع داخل ساختمان در فصول مختلف سال و همچنین کاهش آلودگی صوتی کمک میکند. پروفیلهای UPVC با ایجاد یک لایه عایق بین فضای داخل و خارج ساختمان، از هدر رفتن گرما در زمستان و سرما در تابستان جلوگیری میکنند که این امر به حفظ دمای مطبوع داخل ساختمان و کاهش مصرف انرژی کمک میکند.
- پروفیلهای UPVC در کلاسهای مختلف A، B و C تولید میشوند. پروفیلهای کلاس A بهترین عایقهای حرارتی و صوتی هستند.
- پروفیلهای UPVC میتوانند تا 40 دسیبل از صدا را جذب کنند که این امر به کاهش آلودگی صوتی و ایجاد فضایی آرام و دلنشین در داخل ساختمان کمک میکند.
- پروفیلهای UPVC ضد زنگ بوده و میتوان از آنها در قسمتهای همچون دربها مانند درب اتاق خواب یا سرویسها در ساختمان بهره برد. پروفیلهای UPVC علاوه بر عایق حرارت، عایق صوت و الکتریسیته نیز هستند.
2. مقاومت بالا
پروفیلهای UPVC به دلیل ساختار و مواد اولیهای که در آنها به کار رفته است، از مقاومت بالایی در برابر عوامل مختلف برخوردارند. این پروفیلها به دلیل داشتن ضخامت مناسب، در برابر ضربه و فشار نیز مقاوم هستند. پروفیل UPVC به دلیل مقاومت بالایی که دارند، عمر طولانی دارند و میتوانند تا چندین دهه بدون مشکل مورد استفاده قرار بگیرند.
- پروفیلهای UPVC در برابر باران، برف، تابش خورشید، باد، رطوبت، مواد شیمیایی و اسیدها، حشرات و قارچها بسیار مقاوم هستند.
- پروفیلهای UPVC در برابر اشعه UV خورشید مقاوم هستند و رنگ آنها به مرور زمان تغییر نمیکند.
- پروفیلهای UPVC به دلیل مقاومت در برابر ضربه و فشار، امنیت بالایی را برای ساختمان فراهم میکنند.
3. نگهداری آسان
پروفیلهای UPVC به دلیل نیاز به تعمیر و نگهداری کم، به عنوان یک انتخاب ایدهآل برای درب و پنجرهها و سایر کاربردهای ساختمانی به شمار میروند. هر چند سال یکبار، یراق آلات درب و پنجرههای UPVC را با استفاده از روغن یا اسپری روانکننده، روان کنید که این کار باعث میشود که درب و پنجرهها به راحتی باز و بسته شوند.
پروفیلهای UPVC بسیار آسان به تمیزی میپردازند و نیاز به مراقبت و نگهداری زیادی ندارند. برای تمیز کردن پروفیلهای UPVC، میتوانید از یک دستمال مرطوب و نرم استفاده کنید. به این نکته توجه کنید که از شویندههای اسیدی و قلیایی برای تمیز کردن پروفیلهای UPVC استفاده نکنید. برای تمیز کردن لکههای سخت، میتوانید از شویندههای مخصوص UPVC استفاده کنید
4. عمر بالا
عمر مفید پروفیلهای UPVC بین 20 تا 40 سال است. البته این عمر میتواند با توجه به عواملی که در آن قرار میگیرد، بیشتر یا کمتر کند. پروفیلهای UPVC در کلاسهای مختلف A، B و C تولید میشوند. پروفیلهای کلاس A بهترین کیفیت و عمر طولانیترین را دارند. پروفیلهای UPVC در برابر شرایط آب و هوایی مختلف مقاوم هستند، اما در مناطقی که رطوبت هوا یا تابش نور خورشید بسیار زیاد است، عمر آنها ممکن است کمتر باشد. همچنین یراق آلات باکیفیت عمر طولانیتری دارند و به حفظ عملکرد صحیح درب و پنجرهها در طول سالهای متمادی کمک میکنند. از مزایای مهم دیگر استفاده از پروفیلهای UPVC در پنجرههای ساختمانها این است که در صورت فرسودگی و کهنگی، قابلیت بازسازی و تعمیر خواهند داشت.
5. تنوع در رنگ و طرح
ظرافت و زیبایی، امنیت بالا و غیرقابل اشتعال بودن پروفیلهای یوپی وی سی از مزایای دیگر استفاده از آنها است. پروفیلهای UPVC در رنگها و طرحهای مختلف تولید میشوند. این تنوع به شما امکان میدهد تا با توجه به سلیقه خود و دکوراسیون منزل یا محل کارتان، پروفیل مناسب را انتخاب کنید. پروفیلهای UPVC در رنگهای مختلفی مانند قهوهای، مشکی، کرم، طوسی و غیره تولید میشوند. همچنین پروفیلها در طرح مختلف مختلفی مانند گل، ستاره، و غیره تولید میشوند.
معایب پروفیل UPVC
پنجره UPVC مانند تمام لوازم خانه و ساختمان از انواع پروفیل UPVC ساخته میشود و اگر از جنس نامرغوب ساخته شده باشد دارای معایبی میشود. برای مثال، پنجره UPVC که پروفیل نامرغوب دارد به زودی و با گذر زمان هم دفورمه میشود و هم دچار تغییر رنگ، بخصوص رنگ زرد میشود. در صورتی که جنس لاستیکها خوب نباشد و به درستی و سر جای خود قرار داده نشده باشند، عملا بیفایده خواهند بود و تا درصد بالایی از ویژگی عایق بودن پنجره را کم میکنند. اگر از یراق آلات بی کیفیت استفاده شود، هم در عایق بودن پنجره تاثیر میگذارند و هم زود خراب میشوند. از دیگر معایب این پروفیل میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
- قیمت اولیه پروفیلهای UPVC نسبت به پنجرههای آلومینیومی یا چوبی ارزانتر است، اما به دلیل نیاز به یراقآلات خاص و نصب دقیق، قیمت نهایی نصب آنها میتواند بیشتر باشد.
- تولید پروفیلهای یو پی وی سی به مواد شیمیایی و انرژی زیادی نیاز دارد و میتواند آلایندههای مضری را برای محیطزیست تولید کند.
- در صورت عدم آببندی صحیح، رطوبت میتواند به داخل پروفیل نفوذ کند و باعث ایجاد مشکلاتی مانند کپک، قارچ و بوی نامطبوع شود.
- این پروفیل در برابر تغییرات دمایی ضریب انبساط طولی بالایی دارند. در صورت عدم نصب صحیح، این انبساط و انقباض میتواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند تاب برداشتن، ترک خوردن یا جدا شدن پروفیل از قاب شود.
نکاتی برای انتخاب پروفیل UPVC
در انتخاب پروفیل UPVC، حتما باید نکاتی را مورد توجه قرار بگیرید تا محصولی با کیفیت مناسب تهیه کنید. در و پنجره ساختمان شما یکی از بهترین راههای دسترسی به بیرون و تماشای خارج منزل است. پنجرهها به شما کمک میکنند تا امنیت خانه را تأمین کنید و از طرفی دیگر، با استفاده از در خانه با بیرون از خانه ارتباط داشته باشید.
1. سبک معماری
انتخاب پروفیل مناسب برای درب و پنجرهها، یکی از مهمترین مراحل ساختوساز یا بازسازی خانه است. پروفیلها نه تنها در زیبایی و نمای خانه نقش دارند، بلکه بر عایقبندی صدا و حرارت، امنیت و استحکام بنا نیز تاثیر میگذارند. یکی از نکات مهمی که باید در انتخاب پروفیل به آن توجه کرد، سبک معماری خانه است. هر سبک معماری، ویژگیها و المانهای خاص خود را دارد که باید در انتخاب پروفیل نیز در نظر گرفته شوند.
چه خانهای مدرن داشته باشید که از پنجرهها و دربهای شیشهای کف تا سقف برخوردار است و یا خانهای سبک کلاسیک داشته باشید، تفاوتی نمیکند؛ در نهایت به پنجره و دربهای دوجداره نیاز دارید که در نهایت ایمنی و زیبایی ساخته شده اند. اولین قدم در انتخاب درب و پنجرههای دوجداره مناسب است. برای دسترسی به کیفیت بالا این محصولات، خرید پروفیل upvc و توجه به اندازه عرض پروفیلها اهمیت زیادی دارد.
2. نوع پروفیل
انتخاب پروفیل مناسب یکی از مهمترین مراحل در ساخت درب و پنجرههای UPVC است. پروفیلها در انواع مختلفی تولید میشوند که هر کدام برای کاربرد خاصی مناسب هستند. برای مثال، برای درب و پنجرههای بیرونی، از پروفیلهای با ضخامت بیشتر و عایقبندی بهتر استفاده کنید. پروفیلها با تعداد حفرههای مختلف تولید میشوند. هرچه تعداد حفرهها بیشتر باشد، عایقبندی پروفیل بهتر خواهد بود. توجه به نوع بازشو درب و پنجره، پروفیل مناسب را انتخاب کنید.
- با توجه به میزان بار و فشاری که پروفیل باید تحمل کند، پروفیل با مقاومت مناسب را انتخاب کنید.
- اگر وزن پروفیل برای شما مهم است، از پروفیلهای آلومینیومی یا کامپوزیتی استفاده کنید.
- قیمت پروفیلهای مختلف را با هم مقایسه کنید و با توجه به بودجه خود، پروفیل مناسب را انتخاب کنید.
3. انتخاب بهترین رنگ برای پروفیل
قاب پنجره با نمای بیرونی و داخلی ساختمان در محل نصب پنجرهها هماهنگ است. اگر در جایگاه تولید درب و پنجره upvc فعالیت میکنید، در خرید پروفیل upvc به این نکات دقت داشته باشید. برای اینکه پروفیلهای به کار رفته در ساخت درب و پنجره دوجداره upvc، متنوعتر باشند، تولید کننده انواع پروفیلهای upvc، رنگهای زیبایی را در ساخت این محصولات به کار میبرد. در شرایط آب و هوای گرم و خشک، بهتر است از رنگهای روشن مانند سفید یا کرم استفاده کنید تا از جذب گرما و تابش نور خورشید جلوگیری شود. در آب هوای سرد و مرطوب، بهتر است از رنگهای تیرهتر مانند قهوهای یا مشکی استفاده کنید تا از جذب رطوبت و جلبک جلوگیری شود.
پروفیلهای UPVC در رنگهای مختلفی مانند قهوهای، مشکی، طوسی و طرح چوب نیز موجود هستند. پروفیل UPVC باید با نمای ساختمان همخوانی داشته باشد و یا رنگ پروفیل UPVC باید با دکوراسیون داخلی منزل یا محل کار شما همخوانی داشته باشد.
خرید پروفیل upvc برای نوسازی
نوع پروفیل به شما کمک میکند تا قدم اول را برای خرید بردارید برای مثال، پروفیل بازسازی نوعی پروفیل UPVC است که به طور خاص برای بازسازی پنجرهها و دربهای موجود طراحی شده است. این به شما امکان میدهد پنجرههای قدیمی خود را بدون نیاز به تعویض کامل قابها، با پنجرههای دوجداره UPVC جدید ارتقا دهید. پروفیل بازسازی بر روی قاب پنجره موجود نصب میشود و سپس پنجرههای دوجداره جدید در آن قرار میگیرند. این فرآیند سریع و آسان است و میتواند در عرض چند ساعت انجام شود.
- پروفیلهای معمولی UPVC نوعی پروفیل UPVC هستند که برای ساخت پنجرهها و دربهای جدید از ابتدا استفاده میشوند. آنها در طیف گستردهای از اندازه.ها، رنگها و سبکها موجود هستند تا با نیازهای مختلف مطابقت داشته باشند.
- در قدم دوم به ضخامت پروفیل توجه کنید، ضخامت پروفیل UPVC یکی از مهمترین فاکتورهای است که باید هنگام خرید پروفیل UPVC به آن توجه کنید. ضخامت پروفیل بر استحکام، عایق بندی و قیمت آن تاثیر میگذارد. برای مثال، برای مصارف عمومی، ضخامت 2.5 میلیمتر کافی است. اما برای مصارف با نیاز به عایق بندی یا استحکام بیشتر، باید از ضخامتهای بالاتر استفاده کرد.
استاندارد پروفیل UPVC
برای ساخت و نصب پروفیلهای upvc استاندارد ملی وجود دارد. به طور کلی، تمام پروفیلهای UPVC از لحاظ کیفیت تحت آزمایشات مختلفی قرار میگیرند. یکی از استانداردهای سختگیرانهتر در تولید پروفیل UPVC، استاندارد شرکت رال آلمان است. از جمله این آزمایشات میتوان به تست تراکم، درجه حرارت نرم شوندگی، مقاومت در برابر ضربه، دماسنجی و اندازه گیری مدول الاستیکی اشاره کرد و پروفیل اصلی پروفیلی است که بار یا وزن وارده را تحمل میکند.
- بررسی میزان استحکام
- تست مقاومت در برابر ضربه و خراش
- تست عدم تغییر رنگ
- تست فرمولاسیون و کیفیت مواد اولیه
- بررسی ظاهری ( ابعاد، طول، عدم انحراف و غیره )
- بررس و کنترل چگالی و جرم استاندارد
در ایران، استاندارد ملی پروفیل UPVC با شماره 12291 تدوین شده است. این استاندارد به طبقهبندی پروفیلها، الزامات و روشهای آزمون آنها میپردازد. پروفیل ثانویه وظیفه تحمل بار را ندارد و سطح قابل دید به قسمتی میگویند که قابل رویت باشد. مواد قالبریزی شده در ساخت پروفیلها موادی هستند که دارای مشخصات موجود در استاندارد ملی باشند.
- پروفیل UPVC استاندارد باید دارای علامت استاندارد باشند. این علامت تضمین میکند که پروفیلها مطابق با الزامات استاندارد ملی ایران تولید شده اند.
- پروفیلهای UPVC استاندارد باید ضخامت حداقل 2.8 میلیمتر داشته باشند. این ضخامت تضمین میکند که پروفیلها به اندازه کافی قوی هستند تا وزن پنجره یا درب را تحمل کنند و در برابر باد و سایر نیروهای خارجی مقاومت کنند.
- پروفیلهای UPVC استاندارد باید دارای حداقل سه محفظه باشد. محفظهها کانالهای هستند که در داخل پروفیلها قرار دارند و به عایق بندی پنجره یا درب کمک میکنند. هر چه تعداد محفظهها بیشتر باشد، عایق بندی بهتر خواهد بود.
- پروفیلهای UPVC استاندارد باید باید رنگ یکنواختی داشته باشد و عاری از هرگونه لک یا نقص باشد.
فرآیند تولید پروفیل UPVC
فرمول تولید پروفیل UPVC در میزان کیفیت آنها حائز اهیمت است. ماده اصلی تشکیل دهنده پروفیل نمک و نفت خام میباشد که شامل 57% نمک و 48% نفت میباشد. در فرمولاسیون تولید از الکترولیز آب نمک، کلر به دست میآید و در فرایند تصفیه نفت، اتیلن از نفتا حاصل می،شود. ترکیب کلر و اتیل باعث تشکیل مونومر وینیل کلرید میشود.
1. مواد افزودنی
UPVC یا پلی وینیل کلراید غیر پلاستیک شده، به دلیل پایداری حرارتی کم و ویسکوزیته مذاب بالا، به تنهایی قابل استفاده نیست. به همین دلیل، برای بهبود خواص و کاربرد آن، از مواد افزودنی مختلفی در تولید UPVC استفاده میشود.
- به دلیل کاربرد در درب و پنجره، مقاومت در برابر ضربه از اهمیت بالایی برخوردار است. اصلاح کنندههای ضربه مانند پلی اتیلن کلر دار شده و آکریلو نیتریل بوتادین استایرن، تردی و شکنندگی پروفیل را کاهش میدهند.
- موادی مانند کربنات کلسیم، کربناتهای فلزی، سنگ گچ و باریت به عنوان پرکننده در UPVC استفاده میشوند. این مواد باعث افزایش چسبندگی، کاهش ورقه ورقه شدن، بهبود خواص مکانیکی و توزیع همگن مواد پروفیل میشوند.
- برای افزایش مقاومت در برابر حرارت و جلوگیری از تجزیه آن در دمای بالا، از پایدار کنندههای حرارتی مانند سرب، کلسیم و روی استفاده میشود.
- تابش نور خورشید، به خصوص اشعه UV، میتواند باعث تخریب UPVC شود. برای جلوگیری از این امر، از پایدار کنندههای نوری مانند تیتانیوم دی اکسید و کربن سیاه استفاده میشود.
- روان کنندهها به منظور کاهش اصطکاک و سهولت فرآیند تولید به کار میروند. استفاده از روان کنندهها باید با دقت زیادی و طبق فرمول مشخصی صورت بگیرد در غیر این صورت میتواند در کیفیت تولید پروفیلها تاثیر داشته باشد.
- برای ایجاد تنوع رنگی در UPVC، از رنگدانههای مختلفی مانند اکسید آهن و دی اکسید تیتانیوم استفاده میشود. مواد کمکی مانند امولسیون کنندهها، براق کنندهها و عوامل ضد لغزش نیز در تولید به کار میروند. پیگمنتهای مورد استفاده نسبتا گران هستند و در صورت کاهش میزان آن شاهد زرد شدگی و تغییر رنگ پروفیلها در معرض نور خورشید خواهیم بود.
2. فرایند تولید
فرایند تولید پروفیل upvc شامل دو مرحله است که میکس مواد اولیه و اکسترود مواد میباشد. مواد اولیه توسط میکسر با یکدیگر مخلوط میگردند. پس از مخلوط کردن، مواد میکس شده بوسیله لوله به مخازن انتقال داده میشوند. مواد اولیه تولید پروفیل به مدت 15 تا 24 ساعت برای از بین بردن الکتریسته در مخازن باقی میمانند.
- مواد با استفاده از چرخ دندههای حلزونی و در دمایی معین به سمت جلو حرکت میکند. در طول این مسیر خمیری یکسان بدست میآید که فاقد فرج است. مواد اولیه بطور اتوماتیک به دستگاه اکسترودر انتقال پیدا میکند.
- خمیر تشکیل شده با فشار ناشی از چرخ دندهها از قالب پروفیل بسته شده درانتهای اکسترودر که دارای درجه حرارت 200 درجه سانتیگراد میباشد خارج میشود. پس از خروج پروفیل از اکستروژن بدلیل دمای بالا آن، امکان تغییر شکل و تثبیت ساختار پروفیل Upvc وجود دارد.
- پس از تثبیت اولیه شکل پروفیل، با عبور این محصول از حمام آب خنک پروفیل کاملا تثبیت میشود و شکل دائم آن ایجاد میگردد. تمامی حرکات پروفیل پس از اکستروژن توسط غلطکهای کشنده انجام میگردد.
- آب اضافی باقیمانده بر روی پروفیل توسط دمندههای تعبیه شده بعد از مخزن آب، خشک شده و اطلاعات پروفیل شامل تاریخ و ساعت دقیق، برند و غیره توسط جت پرینتر بر روی پروفیل چاپ میگردد. در انتها مرحله بسته بندی و چسباندن لیبل بر روی پروفیل Upvc آغاز میشود.
هزینه پروفیل UPVC
قیمت پروفیل UPVC میتواند تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار گیرد. مواد با کیفیت عالی معمولا هزینههای بیشتری دارند و در نتیجه قیمت پروفیل را افزایش میدهند. پروفیلهای که دارای طرحبندیها و تنوع ظاهری متنوعی هستند، معمولا قیمت بالاتری دارند. تکنولوژیهای پیشرفتهتری میتوانند به افزایش کارایی تولید و کاهش هزینهها کمک کنند. معمولا برندهای معتبر و شناختهشده در بازار معمولاً قیمت بالاتری دارند. اگر پروفیلها سفارشیسازی شوند و به تناسب با نیازهای خاص مشتری تولید شوند، ممکن است هزینهها افزایش یابند. هر یک از این عوامل میتوانند بر قیمت پروفیل UPVC تاثیر بگذارند و بهتر است با تامینکنندگان مشورت کنید تا قیمت مناسبی را برای نیازهای خود بیابید.
قیمت پروفیلهای وایزروین
قیمت پروفیلهای وین تک
قیمت پروفیلهای وین تک 630
قیمت پروفیلهای وین تک 700
قیمت پروفیلهای هافمن
قیمت پروفیلهای هوم لند
قیمت پروفیلهای آورتا
قیمت پروفیلهای انزو
شرکتهای تولید پروفیل
در ایران برندهای متعددی در زمینه تولید پروفیل UPVC فعالیت دارند. برخی از معروف ترین برندهای ایرانی و خارجی عبارتند از:
1. وین تک
این برند یکی از معروف ترین و معتبرترین برندهای ایرانی در زمینه تولید پروفیل UPVC است. پروفیلهای وین تک با کیفیت بالا و قیمت مناسب عرضه میشوند. وین تک با کیفیت بالا و تبلیغات مناسب توانسته بین مردم محبوب شود. پروفیل upvc وینتک با استاندارد RAL آلمان تولید میشود. از جمله دیگر تولیدات برند وینتک میتوان به پروفیل فریم پنجره UPVC، پروفیل لنگه پنجره UPVC، پروفیل میانی ثابت و متحرک UPVC و پروفیل قاب بازسازی UPVC و پروفیل فریم کشویی تک ریل اشاره کرد.
2. هافمن
شرکت هافمن یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پروفیل UPVC در ایران است که فعالیت خود را از سال 1386 در شهرک سرمایه گذاری خارجی تبریز آغاز کرده است. این شرکت با استفاده از تکنولوژی روز دنیا و مواد اولیه مرغوب، پروفیلهای UPVC با کیفیت بالا و تنوع رنگی زیاد را تولید میکند. پروفیل هافمن به چهار دسته 70 میلی متری، شصت میلی متری، کمکی و کشویی تقسیم میشود. به دلیل مقاومت زیاد هافمن در برابر تغییرات آب و هوایی و تابش خورشید این پروفیل در بسیاری از نقاط ایران قابل استفاده است. قیمت این پروفیل نسبت به رقبا مناسب است.
3. ویستا بست
پروفیلهای UPVC برند ویستا بست با عبور از فیلترهای مختلف توانستهاند از دید کارشناسان، مصرفکنندگان و تولیدکنندگان پروفیل UPVC در ایران نمره 37 از 40 را نصیب خود کند و در رتبه اول قرار بگیرند. این شرکت تحت لیسانس کشور آلمان محصولات خود را تولید میکند. پروفیل ویستابست توانسته گواهینامه رال آلمان را کسب کند.
4. ایده آل
هدف این برند از تولید پروفیلهای UPVC ایجاد توسعه و نوآوری در این عرصه بوده است، از آخرین فناوریهای روز برای رسیدن به این هدف استفاده کرده است. این برند فعالیت خود را در سال 1386 تحت نظر گروه صنعتی اکسیر آسا آرا شروع کرده است.
5. ماوی
این شرکت در سال 1381 و زیر نظر بخش خصوصی فعالیت خود را آغاز کرده است. پروفیلهای upvc تولید شده توسط ماوی برای در و پنجرههای دوجداره از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
6. واناوین
شرکت واناوین (تکنما پی وی سی سپاهان) یکی از تولید کنندگان پیشرو پروفیل UPVC در ایران است که فعالیت خود را از سال 1389 در شهرک صنعتی رازی استان اصفهان آغاز کرده است. این شرکت با استفاده از ماشین آلات مدرن و به روز دنیا و مواد اولیه مرغوب، اقدام به تولید انواع پروفیل UPVC برای درب و پنجره، دربهای کشویی، توری پلیسه، و سایر محصولات UPVC میکند.
7. اِی بی آی (A.B.I)
شرکت ای بی آی (A.B.I) یکی از تولید کنندگان معتبر پروفیل UPVC در ایران است که فعالیت خود را از سال 1384 در شهر سنندج آغاز کرده است. پروفیلهای ای بی آی (A.B.I) از مواد اولیه مرغوب و با کیفیت بالا تولید شده و دارای ضخامت و استحکام مناسب هستند. ای بی آی (A.B.I) تنوع گستردهای از پروفیل UPVC را برای کاربردهای مختلف ارائه میدهد.
اجزای سازنده پروفیل upvc
ثبات دهندهها: تثبیت کنندهها نقش محاظت از پروفیل یو پی وی سی را به عهده دارند. تثبیت کنندههای حرارتی با اضافه شدن به پروفیل سبب افزایش مقاومت آن در مقابل حرارت، نور خورشید و مجاورت با هوای بیرون میشود.
فیلر: پرکننده یا فیلر در پروفیل برای افزایش مقاومت و کاهش قیمت تمام شده محصول مورد استفاده قرار میگیرند. معمولا از کربنات کلسیم که در کشور ما به مقدار زیاد موجود است استفاده میشود.
ضربه گیر: ضربه گیرها به منظور افزایش توانایی مکانیکی پروفیل مورد استفاده قرار میگیرند. ضربه گیرها در نهایت باعث افزایش چکشخواری پروفیل میشود.
کمک کنندهها: استفاده از کمک کنندهها سبب تسهیل در فرآیند ذوب شدن و شکلگیری پروفیل میشود.
روان کنندهها: شامل روان کننده داخلی و خارجی و داخلی-خارجی میشوند. این مواد باعث سهولت جدا شدن فلز از سطح مذاب میشوند.
رنگهای صنعتی: رنگها برای بوجود آوردن رنگ دلخواه در پروفیل استفاده میشود.
برندهای سازنده پروفیل upvc
با توجه به حضور بسیاری از تولید کنندگان در این عرصه در این مطلب سعی داریم که تعدادی از بهترین های این عرصه را به شما معرفی کنیم. در این معرفی سعی میکنیم که نظرات کارشناسان، کیفیت رنگ، و استاندارد بودن پروفیل upvc را در نظر بگیریمبرای خرید پنجره دو جداره مهمترین فاکتور انتخاب پروفیل مناسب است.
پروفیل هافمن
هافمن یکی از نامهای آشنای پروفیلهای upvc در ایران است. پروفیل هافمن به چهار دسته 70 میلی متری، شصت میلی متری، کمکی و کشویی تقسیم میشود. به دلیل مقاومت زیاد هافمن در برابر تغییرات آب و هوایی و تابش خورشید این پروفیل در بسیاری از نقاط ایران قابل استفاده است. قیمت این پروفیل نسبت به رقبا مناسب است.
پروفیل ویستابست
یکی بهترین پروفیل های بازار ایران برند ویستابست میباشد. این پروفیل پس از تستهای مختلف توانسته نظر اکثر کارشناسان را جلب کند. این شرکت تحت لیسانس کشور آلمان محصولات خود را تولید میکند. پروفیل ویستابست توانسته گواهینامه رال آلمان را کسب کند.
پروفیل وین تک
یکی دیگر از نامهای آشنای پروفیل upvc شرکت وین تک است. وین تک با کیفیت بالا و تبلیغات مناسب توانسته بین مردم محبوب شود. پروفیل upvc وینتک با استاندارد RAL آلمان تولید میشود.
پروفیل هوم لند
پروفیل upvc هوم لند دارای کیفیت و قیمت مناسب میباشد. پروفیل هوم لند نیز مانند تمامی محصولات عرضه شده توسط شرکت ماکان وین تمامی استانداردهای لازم در این صنعت را دارا میباشد.
در این مطلب سعی کردیم که تا حدودی شما را با اجزای پنجره upvc آشنا کنیم. در مطالب تکمیلی قیمت و اجزای تمام شرکتهای تولید کننده را برای شما شرح خواهیم داد.
سخن پایانی
در این مطلب از وبلاگ ماکان وین با شما کاربران گرامی همراه بودیم و سعی کردیم درباره انواع پروفیل اطلاعات کاملی را در اختیارتان قرار دادیم. پروفیل UPVC نوعی پروفیل است که از پلیوینیل کلراید غیرپلاستیسیزه به دست میآید. قبل از پروفیل UPVC از پلی وینیل کلراید (PVC) استفاده میکردند، اما طول عمر پایین آن باعث شد که از مادهای از مطلوبتر یعنی UPVC استفاده کنند. از مهمترین ویژگیهای پروفیل UPVC، مقاومت بالا در برابر ضربه، فشار، حرارت، خوردگی، اشتعال و همچنین سختی و انعطاف پذیری بالا میباشد. برای خرید پروفیل باید نکاتی را رعایت کنید تا کیفیت مطلوب آن حفظ شود، همچنین برندهای وجود دارد با قیمت و کیفیت متفاوت که با جستجو و مشورت میتوان بهترین پروفیل را با قیمت مناسب تهیه کرد. قیمت پروفیل UPVC به عوامل مختلفی مانند ضخامت، تعداد حفرهها، نوع برند غیره بستگی دارد.
سوالات متداول
1. مواردی که برای افزایش طول عمر درب و پنجره دوجداره باید رعایت کرد؟
برای اینکه طول عمر درب و پنجره شما افزایش یابد شما باید، انجام روغن کاری در ناحیه یراق آلات را رعایت کنید. این اقدام بهتر است به صورت دورهای یا در زمانی که صدای ناهنجاری از درب و شنجره شنیده میشود تا باز و بسته شدن آنها به راحتی صورت نمیگیرد انجام شود. در قدم بعدی تمیز کردن قاب و شیشه درب و پنجره به شکل مناسب، منظور از شکل مناسب استفاده از مواد شوینده و ابزاری است که اثر خورندگی یا سایش بر شیشهها بر جای نگذارد.
2. تفاوت پروفیل UPVC با پروفیل PVC در چیست؟
پروفیل UPVC از پروفیل PVC ساخته میشود اما در این میان مواردی به عنوان افزودنی UPVC اضافه خواهد شد. معمولا قاب اطراف درب و پنجره PVC بعد از مدتی که در معرض نور خورشید قرار میگیرد دچار تغییر رنگ میشود. اما این اتفاق حتی بعد از طولانی مدت برای UPVC رخ نمیدهد. با این اوصاف کاملا طبیعی است که قیمت قاب درب و پنجره UPVC از PVC گرانتر باشد. مثالهای دیگر شامل:
- اگر به دنبال درب و پنجره با مقاومت و عایق بندی بالا هستید، UPVC انتخاب مناسب تری است. اگر به دنبال گزینه ارزانتر هستید و انعطاف پذیری برایتان اهمیت دارد، PVC انتخاب مناسب تری است
- برای درب و پنجره آپارتمان خود به دنبال عایق بندی صوتی و حرارتی بالا هستید، UPVC انتخاب مناسب تری است. برای لوله کشی فاضلاب ساختمان خود به دنبال گزینه ارزانتر هستید، PVC انتخاب مناسب تری است.
3. ضخامتهای رایج برای پروفیل UPVC؟
همانطور که گفته شد، ضخامت پروفیل UPVC یکی از مهمترین فاکتورهایی است که باید هنگام خرید پروفیل UPVC به آن توجه کنید. ضخامت پروفیل بر استحکام، عایق بندی و قیمت آن تاثیر میگذارد.
- 5 میلیمتر ضخامت برای مصارف عمومی مانند پنجرههای منزل مناسب است
- میلیمتر ضخامت برای مصارف با نیاز به عایق بندی بیشتر مانند مناطق سردسیر و گرمسیر مناسب است.
- 5 میلیمتر ضخامت برای مصارف با نیاز به استحکام بالا مانند دربهای ورودی و پنجرههای بزرگ مناسب است.
4. پودر UPVC چیست؟
پودر UPVC ماده اولیه تولید پروفیل میباشد. این ماده یک پلیمر با دوام و با استحکام بسیار بالاست که در برابر عوامل خوردگی و شیمایی مقاومت دارد. تهیه پودرهای یو پی وی سی از دو روش امکان پذیر است، تهیه آن در صنایع شیمایی و ضایعات حاصل از مواد خشک پلیمری است.
این پودر در برابر عوامل جوی، رطوبت، مواد شیمیایی و اشعه UV خورشید مقاوم است. این پودر سبک و قابل بازیافت است و به حفظ محیط زیست کمک میکند. پودر UPVC را میتوان در رنگهای مختلف تولید کرد.
5. آیا پروفیل UPVC برای سلامتی مضر است؟
پروفیلهای UPVC در حالت عادی و در صورت استفاده صحیح، برای سلامتی مضر نیستند. اما در هنگام ذوب شدن این پروفیلها، گازهای سمی آزاد میشود، بنابراین باید در مکانهای تهویه دار استفاده شوند.
6. عمر مفید پروفیل UPVC چقدر است؟
عمر مفید پروفیلهای UPVC به کیفیت مواد اولیه، نوع پروفیل، و شرایط نگهداری و استفاده از آن بستگی دارد. به طور کلی، عمر مفید این پروفیلها حدود 30 تا 50 سال است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.